НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Нові карантинні обмеження вводяться у Чернігові

Featured Video Play Icon

 Ситуація по кількості хворих на коронавірус у міських лікарнях наближається до критичної точки, – наголосили 5 квітня під час засідання  міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки. У Чернігові уже госпіталізовано 376 людей з COVID-19.

Пацієнтів з ковідом за перших симптомів одужання з лікарень виписують і вони  доліковуються вдома. У відділеннях наразі залишаються лише ті , хто потребує невідкладної допомоги, – наголошує Владислав Атрошенко.

Аби не обирати між тими кого лікувати, а  з ким зачекати, у Чернігові вводяться жорсткі карантинні обмеження уже  з 00 годин  8 квітня.

  • Забороняється відвідання закладів культури,  проведення релігійних заходів на площі менше 10 кв. м. на одну людину, проведення спортивних, культурних , рекламних заходів, які передбачають більше 10 осіб, – акцентує Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

У громадських місцях, у тому числі і на вулицях – лише в масках. При цьому уже  з понеділка , 12 квітня, закриваються всі дитячі позашкільні заклади у тому числі і дитсадки. Будуть працювати лише  групи для дітей медичних працівників.

 Щодо кави на виніс також вводяться кількісні обмеження. У черзі має бути до двох осіб, які знаходитимуться на відповідній дистанції. У разі порушень , заклади закриватимуть без попередження.

 У той же час кладовище Яцево залишається поки що відкритим. Але, якщо там  фіксуватимуть велику кількість відвідувачів, вхід заборонять.

 У торгових мережах мають збільшити кількість охорони, яка повинна слідкувати за кількістю покупців, дотриманням маскового режиму та дистанції між людьми.