НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Нові ялинки біля «Катеринки»

Featured Video Play Icon

На в’їзді  до міста праворуч від Катерининської церкви відчутний запах хвої. Зранку  6 квітня працівники «Зеленбуду»  почали висаджувати тут  восьмирічні  ялини.  Сім дерев привезли  вантажівкою, кожен саджанець – у великому кашпо. Лунки для них робітники викопують поміж ямками, які  залишилися  від старих дерев.  Торік на цьому місці   з’явилися чотири   сербські ялинки,  в цьому  році  висадку дерев продовжили.

Хвойні дерева  у догляді  не вибагливі  , проте  потребують більшої уваги до себе, аніж листяні рослини . Приживаються  сербські ялини, як показала минулорічна практика, добре.

 Наступного тижня планують тут висадити ще колючу ялину глаука.

Співробітників «Зеленбуду» можна побачити  в інших куточках міста.  У вівторок зранку працювали у сквері імені Богдана Хмельницького: пололи зелені насадження та  обробляли їх  натуральним добривом,  обрізали дерева.

Підготовчі  весняні роботи ведуться і в парку, що на проспекті Миру, навпроти 1 школи. Там впорядковують квітники.

Якщо дозволить погода, за два  тижні  у Чернігові заквітнуть мускарі, крокуси та гіацинти. А поки містяни  вже  можуть насолоджуватися  красою перших нарцисів, що  розквітли на Алеї героїв біля Катерининської церкви.