Факт-новини: оперативні сюжети

Незвичайна зима

Featured Video Play Icon

 Бюджетним установам Чернігова вдалося зекономити кошти на опаленні.

20 мільйонів гривень у 2019 у порівнянні з попереднім роком зекономили у бюджетних установах Чернігова на опаленні. Це результат не тільки температурних факторів , а ще й заходів з термомодернізації , які активно впроваджували останні чотири роки у місті, повідомила заступниця начальника управління економічного розвитку міської ради Віталія Ярещенко. 

Повністю термодернізовано 4 заклади , триває реновація ще пяти.У цьому році мають завершити роботи з утеплення пологОвого будинку. Для реалізації проєктів місто залучає як власні ресурси так і кредитні кошти НЕФКО та міжнародні гранти .У місті працює система моніторингу , що дозволяє об”єктивно витрачати кошти на тепло та воду. При цьому середнє енергоспоживання на квадратний метр все ще залишається вдвічі більшим ніж у країнах Європи. Повідомила Віталія Ярещенко.

Про завершення опалювального сезону поки що не йдеться. Але тим бюджетним установам у яких є технічні можливості , пропонують скористатися плюсовою температурою і зекономити кошти на опаленні.  Чернігів з 14 березня чекає похолодання, а потім синоптики обіцяють плюсову весняну погоду.