НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Неправильне паркування. Скільки штрафів виписали інспектори Чернігова?

Featured Video Play Icon

Вже тиждень як у Чернігові муніципальні інспектори з паркування почали штрафувати власників автотранспорту за порушення. У місті часто водії залишають автомобілі на пішохідних переходах, тротуарах, велодоріжках, газонах. 30 червня виконавчий комітет Чернігівської міської ради дозволив штрафувати за це, але не водія, а власника транспортного засобу. Вже складено 110 повідомлень про притягнення порушників до адміністративної відповідальності на загальну суму 69 тис. грн.

Загалом інспектори з паркування почали працювати на вулицях міста з 1 липня. Протягом цього періоду вони проводили роз’яснювальну роботу з мешканцями міста, роздавали інформаційні листівки. Для мешканців новий підхід до контролю за правопорядком поки що незвичний, але інспектори намагаються уникнути конфліктних ситуацій та бути лояльними.

Сума штрафу складає від 380 до 680 грн. Власник автотранспорту сплачує лише 50% від суми стягнення, якщо штраф сплачено в перші 10 днів. Якщо ж за цей період сума не сплачується, тоді виноситься постанова про притягнення до адміністративної відповідальності власника, який має сплатити повну суму. У разі, якщо штраф не сплачується протягом місяця, постанова направляється до відділів державної виконавчої служби. І тоді власник автотранспорту має сплатити штраф вже у подвійному розмірі.

За словами інспектора з паркування Дениса Короля, найбільше правопорушень скоюють у центрі міста. Чернігівці вже помітили роботу інспекторів.

Штрафи, які стягнуті нацполіцією, надходять у держбюджет, а муніципальними інспекторами – до місцевої казни. Наразі жодної постанови ще не винесено, але до регіонального сервісного центру МВС вже подано перший запит на встановлення власників транспортного засобу, загалом 90 авто.