ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Непереможний Чернігів: у Чернігівській міській раді нова позафракційна група

Featured Video Play Icon

Шість депутатів Чернігівської міської ради об’єдналися у позафракційну групу «Непереможний Чернігів».  Про це вони заявили напередодні Дня міста. Кажуть, всіх  їх об’єднує волонтерська діяльність. Збиратимуться  аби  обговорити питання, пов’язані з реабілітацією поранених військовослужбовців, їхньою соціалізацією,  різноплановою допомогою ЗСУ.

Всі учасники позафракційної групи «Непереможний Чернігів»  – це волонтери, які працюють в більшості своїй з 2014 року на наших захисників і захисниць. І мені надзвичайно приємно, що ми не тільки об’єднуємося з позиції сьогодні на сьогодні, ми бачимо, що депутатська робота, якою ми займаємося всі ці роки, вона має свої чіткі напрямки, – зазначила Ірина Соломаха, депутатка ЧМР “Європейська солідарність”, волонтерка.

Наголошують, позафракційна депутатська  група  –  поза політикою. 

В позафракційну депутатську групу входять депутати Чернігівської міської ради з різних політичних сил, але ця група не є політична. Наша задача – це перемога нашої країни і допомога нашим військовим, нашим захисникам, і допомога і реабілітація наших захисників, – підкреслив Руслан Волок, депутат ЧМР “Рідний дім”.

Об’єднавшись у таких  питаннях, як допомога  захисникам і захисницям, депутатська підтримка ЗСУ буде більш дієвою, переконана  Регіна Гусак.  Під час війни на фронті і в тилу  потрібно бути консолідованими і націленими на перемогу.

Я згадую ті буремні часи, які розпочалися після 24 лютого, коли ми всі були об’єднані, коли ми всі не розділялися по партіях, по фракціях, коли ми всі пліч-о-пліч допомагали Чернігову і чернігівцям вистояти. –   Об’єднання всіх депутатів позафракційну групу, позаполітичну групу, яка має на меті допомогу ЗСУ, є актуальним таким кроком. І я вважаю, що ми будемо допомагати нашим бійцям, нашим героям, – сказала Регіна Гусак, депутатка ЧМР “”Рідний дім”, волонтерка.

Спілкуючись з військовослужбовцями, які повертаються з війська за станом здоров’я,  депутати-волонтери бачать, що вони потребують не лише психологічної, медичної реабілітації, каже Ірина Соломаха. Створення робочих місць для колишніх військових, – стане одним з  пріоритетів для групи.

–  Сьогодні бачимо, як ніколи, треба ще більше викристалізувати питання захисту Збройних сил України в нашому місті, питання реабілітації воїнів, які повертаються і шукають можливості бути працевлаштованими. Спочатку їх треба реабілітувати максимально і надати можливість отримати роботу.   Вони ніхто не хоче бути нахлібниками, вони хочуть працювати, але часто не розуміють, де їх чекають, де їх зрозуміють, і вони будуть потрібні, – зауважила Ірина Соломаха, депутатка  ЧМР “Європейська солідарність”.

Багато хто мене знає як волонтера, я завжди кажу: не випий чашку кави, але доєднайся до мого збору, збору інших волонтерів для того, щоб допомагати нашим воїнам ЗСУ. Тож я доєднуюсь до цього об’єднання, моїх колег, для того, щоб швидше і краще допомагати нашим Збройним Силам швидше і краще закривати збори і як можна, скоріше передавати це все на передову і наближати нашу перемогу, – каже Ігор Мандровний, депутат ЧМР “Європейська солідарність”, волонтер.

Наразі до позафракційної групи «Непереможний Чернігів» окрім Ірини Соломахи, Регіни Гусак, Руслана Волока та Ігоря Мандровного,  також входять  Владислав Кухар і Олена Стрілець.  Об’єднання  відкрите для всіх депутатів, які готові до співпраці.