Факт-новини: оперативні сюжети

“Немає ціни цьому, це безцінно, він буде майоріти” – у Чернігові підняли синьо-жовті стяги

Featured Video Play Icon

Кольори, що стали символом нескореності і боротьби за цінності всього вільного світу, дому для мільйонів українців, гідності та перемог. В День Державного прапора України 23-го серпня над Черніговом урочисто під супровід національного гімну підняли синьо-жовті стяги – завдяки українським захисникам і захисницям не було ні дня, коли б вони не майоріли над містом.

Душу й тіло ми положим за нашу свободу

Це для мене моя небо і моя земля, моя рідна земля. Немає ціни цьому, це безцінно, він буде майоріти. Як би це не було, скільки б це мені не коштувало – здоров’я чи життя, але це все буде, – говорить Анатолій, військовослужбовець.

Спільно з військовослужбовцями, які нині проходять реабілітацію після поранень, рідними полеглих героїв та громадою, традиційно вшанували пам’ять воїнів і цивільних, загиблих у війні за свободу і право називатися українцями. З подякою оборонцям та промовою з нагоди одного з найбільших державних свят, а також напередодні 33-ої річниці Незалежності виступив і виконувач обов’язків міського голови.

Я переконаний, що цей прапор – в серці кожного українця. Поєднання його кольорів об’єднують нас, як націю. Вони є джерелом натхнення для багатьох українців і нашим оберегом, символом нашої ідентичності, нашої свободи, нашої незалежності, нашої гідності. Цей прапор є символом і свідченням наших перемог, перемог України, яких, я переконаний, у нас ще як нації буде надзвичайно багато. Але сьогодні ми всі думаємо, мріємо, прагнемо і працюємо для однієї, головної Перемоги. І, звичайно, її буде символізувати, в першу чергу, наш синьо-жовтий прапор і наші військові, які цю перемогу здобувають, здобувають з єдністю всієї країни і підтримки цілого світу, – каже Олександр Ломако, в.о. Чернігівського міського голови.

Сьогодні український прапор з нами на шевронах одностроїв і місцях памʼяті, ми загортаємося в нього і малюємо на обличчі, підкорюємо з ним олімпійські вершини, зустрічаємо хлопців і дівчат на своїй землі та звільняємо метр за метром території.

І головна мета – аби він піднявся в усіх містах і селах Донбасу, Херсонщини та Криму.

В переддень дня Незалежності України хочеться сказати особливі слова подяки кожному і кожній, хто сьогодні захищає нашу свободу, нашу незалежність і повертає Україну в ті куточки, які тимчасово окуповані. Я хочу сказати, що відчуваю величезну гордість, що жодного дня, жодної секунди під час блокади нашого міста, під час повномасштабного вторгнення російської федерації тут, на площі і на всіх офіційних будівлях, в квартирі кожного чернігівця, ніколи не опускався український прапор, сюди не ступила брудна нога окупанта і Чернігів був, є, і завжди буде українським містом де буде майоріти на центральній площі український стяг, – говорить Ломако.

Громада Чернігова у свою чергу, як запевнив Олександр Ломако, і надалі робитиме все можливе для підтримки Сил оборони та наближення перемоги, такої бажаної для всієї країни.