ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Немає електрики – немає води: як вирішуватимуть важливе питання для мешканців мікрорайону Масани

Featured Video Play Icon

Трьом тисячам споживачам в мікрорайоні Масани забезпечать подачу води навіть під час відключень електроенергії. Саме це питання прозвучало на загальноміській нараді в муніципалітеті 18-го червня. Виконувач обов’язків очільника Чернігова Олександр Ломако дав доручення КП “Чернігівводоканал” до кінця тижня вирішити цю проблему, адже навіть попри виклики важливо забезпечувати містян базовими послугами.

Для людей це важливе питання, тому що там в цьому районі багато відключень, а без води зрозуміло, що досить складно людям жити. Потрібно генератор встановити терміново. До кінця тижня це питання потрібно вирішити. Я не знаю, якого він буде об’єму цей генератор. Але якщо немає, треба купити або забрати тимчасово з об’єкту, який може потерпіти, в якому є запасний генератор, або якщо є у вас свій, – зазначив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Проблема з відключенням води – нагальне питання з яким звернулися до місцевої влади мешканці багатоповерхових будинків по вулиці Незалежності 15, 17, 21, 23, 25. Відтак Олександр Ломако запропонував вирішити проблему шляхом встановлення на насосній станції генератору, можливо, з автоматичною системою включення подачі води при відключенні електроенергії.

Дійсно на Масанах є проблема, в зв’язку з тим, що не працює одна з найбільших насосних станцій поки що. І відповідно ця крайня точка до насосної станції, плюс мікрорайон Подусівка, де приватний сектор і зараз сезон поливу, тому є ця проблема. Генератори є в наявності в достатній кількості, дуже багато генераторів ми отримали від донорських організацій. Прорахуємо цей варіант, найбільш ймовірним варіантом може бути автоматичний запуск генератора при відсутності світла, – повідомив начальник КП “Чернігівводоканал” ЧМР Сергій Малявко.

Чернігівці, які проживають за даними адресами, розповідають, в літній період без води в багатоповерхівках вдвічі важче, а особливо, коли маєш малих дітей. Для них це питання нагальне.

Кожні 2-3 години дитину треба мити, купати. Вода холодна це ж теж не варіант. На 11-му поверсі спробуй ще нагріти таку велику кількість, а якщо вони виключають ще й ввечері, коли треба приймати ванну, ну це нереально просто. Тобто дитина ванну взагалі ніколи не приймає, бо її стільки не нагрієш. 30 літрів води ти не нагрієш. Тому якщо таке зроблять, це буде клас взагалі. Це буде дуже круто і я дуже сподіваюся, що це таке і буде, – сказала чернігівка Христина.

Так як ми проживаємо на шостому поверсі, то подача води тільки доходить максимум до другого поверху. Такі складнощі не зручні. Якщо зі світлом можна вирішити питання, якийсь генератор, інвертор підключити, так це нормально. А якщо з допомогою води, то це дискомфорт і тим паче якщо дитина маленька вдома то треба набирати воду в ці баклажки, носити, нагрівати і все таке, – зауважив чернігівець Максим.

В першу чергу повинні думати про людей і про те як ми своєю роботою можемо їм допомогти, і це найголовніше наше завдання в нашій роботі. Всі питання, які стосуються безпосередньо комфорту, безпеки і проблемні питання чернігівців, вони мають бути на особистому контролі керівників і вирішуватися в першу чергу, – наголосив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Представники “Чернігівводоканалу” повідомили, до кінця тижня питання подачі води в умовах відключення електроенергії для мешканців багатоповерхівок по вул.Незалежності має бути вирішене.