Факт-новини: оперативні сюжети

Найближчими днями у Чернігові розпочнуть ремонт пошкоджених багатоповерхівок

Featured Video Play Icon

Наступного тижня в різних районах Чернігова розпочнуть ремонти будинків, котрі постраждали від дій окупантів. На 140 помешкань, які зазнали пошкоджень, з міського бюджету виділено 100 мільйонів гривень, на цьому зробив акцент очільник міста Владислав Атрошенко під час зустрічей з містянами.

У Чернігові 147 будинків з прямим влучанням ворожих снарядів і ракет. Цей мікрорайон значно постраждав від рашистських обстрілів. Тож людей цікавило, як ремонтуватимуть їхні пошкоджені помешкання. Мер міста розповів, що за бюджетні кошти зробити це швидко не вдастся. Як би там не було, зайти в опалювальний сезон до 15 жовтня потрібно з максимальною кількістю відремонтованого житла. Тому Чернігову допомагають будівельники з інших міст України, наприклад, Хмельницького; є домовленість з Івано-Франківськом.

Проблема полягає в тому, що на виконання і якість їх робіт важко вплинути, це вже питання совісті, а часу чекати в нас немає. Приміром, в цьому районі Чернігова є багатоповерхівка, в яку поцілили окупанти, наразі людей хвилює її подальша доля.

Тепло взимку та гаряча вода – також актуальні питання для людей. Ці будинки обслуговує Теплокомуненерго, яке постраждало від обстрілів меньше, ніж Чернігівська ТЕЦ, тому перспектива є. Війна в країні триває, і це розуміють люди, а тому хвилюються і щодо облаштування нормальних укриттів.

Окрім генераторів в укриттях планують встановити лавочки та біотуалет, який відрізняється від звичайного тим, що його можна буде поставити в середині сховища. Щодо прибирання, мер зауважив, що про це потрібно попіклуватися самим мешканцям, бо це їх власність. Вивезти сміття допоможуть ЖЕКи.