Факт-новини: оперативні сюжети

Наслідки буревію у Чернігові

Featured Video Play Icon

Шалений буревій , який пронісся  регіоном, наробив  чимало проблем і у Чернігові. До пізнього вечора працювали 16 квітня ” зеленбудівці”.  На роботу викликали усіх працівників , які займаються   видаленням аварійних дерев. Кажуть, такого не очікували. Були задіяні  40 працівників комунального підприємства,  уся можлива  техніка,  вишки та людські  ресурси. Це нелегка робота — спочатку  розпиляти , а потім загрузити та вивезти рештки деревини.

На проспекті Миру  вітер обірвав  кабельні мережі і залишив людей без інтернету. Від аварійного дерева,  яке  повалив буревій , на щастя ніхто не постраждав.

Кількість аварійних дерев у Чернігові наразі значно більша , ніж технічні , людські та фінансові можливості комунального підприємства, каже його керівник Роман Старіков. Але це не єдина проблема. Якщо дерево падає, тут ні у кого вже питань не виникає. А поки ще не завалилося зовсім, поряд з ним  стоять і природоохоронці.

 Спочатку всі сили кинули на прибирання дерев , що перекривали дороги та пішохідні  зони. 17 квітня з сьомої ранку прибирають решту. Дерево у центрі  парку імені Коцюбинського на Валу, яке за наполяганням захисників природи не прибрали раніше, сьогодні  впало само. На щастя  постраждалих немає.    До обіду 17 квітня  усі наслідки  шаленого буревію у Чернігові  на своїх  ділянках ліквідували, повідомив  Роман Старіков.