Новини

Намагався втекти від патрульних: у Чернігові зупинили водія «під кайфом»

Вихідними екіпажі патрульної поліції отримали інформацію, що вулицями Чернігова рухається автомобіль Skoda Octavia, водій якого порушує ПДР.

Як повідомили у патрульній поліції, один з екіпажів виявив транспортний засіб на вулиці Пухова. Поліцейські подали кермувальнику світловий та звуковий сигнали про зупинку, які він проігнорував. Легковик став набирати швидкість, розпочалося переслідування.

Читайте також: Як оформити картку для отримання коштів за програмою єВідновлення

За короткий час на одній з вулиць інспектори заблокували Skoda, змусивши водія тим самим зупинитися. Як з’ясувалося, за кермом перебував 24-річний житель обласного центру.

Від самого початку спілкування патрульні помітили у чоловіка явні зовні ознаки наркотичного сп’яніння. Проте громадянин відмовився проходити огляд у встановленому законом порядку.

Також з’ясувалося, що водій не вперше вчиняє аналогічне правопорушення, вже позбавлений права керування, але продовжує сідати за кермо автомобіля.

Охоронці порядку склали на громадянина три адмінматеріали: за ч. 3 ст. 130 (Керування в стані алкогольного сп’яніння, вчинене неодноразово протягом року), ст. 122-2 (Невиконання вимоги про зупинку) та ч. 5 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права, вчинене повторно) КУпАП.

Протягом вихідних патрульні поліцейські виявили 13 водіїв, які керували транспортними засобами з ознаками сп’яніння.