Новини

Volkswagen Golf: якому поколінню авто віддати перевагу

Фольксваген Гольф – це серія автомобілів німецької компанії Volkswagen. Ця модель стала найуспішнішою в лінійці бренду та однією з найбільш продаваних у світі. Саме Volkswagen Golf є родоначальником транспортних засобів гольф-класу (C-клас). Існує 8 поколінь цієї серії, екземпляри якої випускаються з 1974 року. Якщо ви плануєте купити такий автомобіль, рекомендуємо звернути увагу на моделі останніх чотирьох поколінь – з 5-го до 8-го.

Це найпоширеніші машини, тому для них можна легко підібрати потрібні автозапчастини, включаючи технічні рідини та кузовні елементи. Бажано замовляти оригінальні запчастини Гольф за унікальним VIN-кодом. Це дозволить вам оперативно знайти комплектуючі, які підійдуть саме вашому транспортному засобу.

Однак для початку слід визначитися з поколінням машин, розглянути їх переваги та особливості. А знаючи про слабкі місця моделі, що сподобалася, ви зможете підготуватися до того, які потрібно буде купити запчастини Volkswagen Golf. Розгляньмо останні чотири покоління авто цієї серії.

Особливості Volkswagen Golf V

П’яте покоління VW Golf має стриманий та лаконічний дизайн, проте ключова перевага цих авто не у зовнішньому вигляді, а практичності:

  • Кузов оцинкований, тому можна знайти екземпляри, які порівняно непогано збереглися.
  • До ергономіки салону автовласники практично не мають претензій.
  • Задні крісла складаються, забезпечуючи більше простору для перевезення вантажів.

Двигуни у цих машинах представлені безліччю моделей. Є як відносно малопотужні дизельні (75 к.с.), так і витривалі бензинові (250 к.с.) мотори. Майже всі вони досить надійні, якщо вчасно встановлювати нові розхідники. Мова про повітряні фільтри, які потребують заміни кожні 30 тис. км. пробігу.

Бажано вибирати моделі з автоматичною коробкою передач. Така трансмісія відрізняється надійністю та довговічністю, тоді як для механічної характерні різні неполадки.

Особливості Volkswagen Golf VI

Шосте покоління цього німецького концерну вважається найуспішнішим. При створенні машин застосовувалися високоякісні матеріали, а надійність багатьох вузлів та механізмів не залишала сумнівів. Ці авто оснащувалися безліччю різних двигунів, тому можна легко знайти відповідний варіант на вторинному ринку. Особливої ​​похвали заслуговує керованість та динаміка автомобілів під час їзди.

Найбільш популярні запчастини до Фольксваген Гольф 6 покоління:

  • патрубки системи охолодження;
  • кріпильні елементи та ущільнювачі паливної магістралі;
  • підшипники коробки;
  • зчеплення (рідко ламається при акуратній їзді).

Особливості Volkswagen Golf VII

Всі автомобілі сьомого покоління Volkswagen Golf були побудовані на універсальній платформі MQB з поперечним розташуванням двигуна. Порівняно з попереднім поколінням ці транспортні засоби мають:

  • збільшене багажне відділення;
  • більш жорсткий кузов;
  • збільшений дорожній просвіт.

Крім того, у цих машин менша вага. Це позитивно впливає на плавність ходу, стійкість та деякі інші параметри.

Найдорожчі запчастини VW Golf потрібні лише для деяких двигунів та автоматичної коробки передач. Ці вузли вважаються найбільш проблематичними, проте неполадки в них виникають рідко, якщо акуратно експлуатувати машину.

Особливості Volkswagen Golf VIII

Випуск восьмого покоління транспортних засобів VW Golf розпочався у 2019 році. Нині це єдині машини, які можна купити безпосередньо в автосервісі, а не на вторинному ринку.

Примірники 8-го покоління досить дорогі, однак вони мають безліч сильних сторін:

  • Потужні мотори та 8-ступінчаста коробка-автомат забезпечують плавну та комфортну їзду.
  • Салон досить ергономічний та просторий, виконаний з якісних та надійних матеріалів.
  • Передбачено різноманітні інноваційні системи допомоги водієві.
  • Автомобілі показують вражаючі результати у різних режимах їзди та умовах експлуатації.

Єдине, що не дозволяє назвати 8 покоління найкращим вибором для всіх автовласників, — це вартість такого.Volkswagen Golf та запчастин для нього.

Порівнюйте сильні та слабкі сторони екземплярів кожного покоління, щоб підібрати найбільш підходящий вам варіант. Але при цьому слід пам’ятати, що надійність та довговічність автомобіля залежить як від самої моделі, так і від регулярного обслуговування власника.