Факт-новини: оперативні сюжети

На вулиці Шевченка відновлюють будинок, що опинився в епіцентрі ракетного удару 17-го квітня

Featured Video Play Icon

Демонтують пошкоджену покрівлю та готують будівельні матеріали, аби облаштовувати новий дах. Ці роботи — частина відновлення двоповерхового будинку на вулиці Шевченка, 101 у Чернігові, який опинився в епіцентрі ракетного удару 17-го квітня. Тоді будівля, що вже була обстріляна ворогом у перші дні повномасштабної війни та згодом відбудована, зазнала серйозних пошкоджень.

На початку периметр будинку був оточений парканом, задля недопущення випадкових перехожих, тому що він був в аварійному стані. Будинок обстежили експерти, які дали висновок, що він підлягає відновленню. Управління ЖКГ замовило проєкт, провело тендерну процедуру, визначило підрядника і, власне, почалися роботи. Вартість капітальних аварійно-відновлювальних робіт за підсумками тендерної процедури складає 3 мільйони 234 тисячі гривень. Відновлення будинку фінансується з бюджету Чернігівської територіальної громади, говорить Тетяна Корж, представниця управління житлово-комунального господарства ЧМР. 

Найголовніше — забезпечити можливість подальшої експлуатації будинку. За словами виконроба підрядної організації Євгена Микитченка, уже виконані майже всі демонтажні роботи, а відновлення даху є першочерговим завданням, аби запобігти затіканню води під час прийдешнього періоду осінніх дощів.

Максимальними темпами будемо виконувати роботи з відновлення покрівлі, а це повністю облаштування нової стропильної системи, покрівля з металочерепиці та обладнання водостоків,  — каже Євген Микитченко, виконроб.

Паралельно будуть встановлюватися нові вікна та двері, як у під’їздах, так і квартирах мешканців. Виконуватиметься і ремонт балконів, а також укріплення торцевої стіни, де внаслідок вибуху з’явилися тріщини.

З внутрішніх робіт — є часткові руйнації перекриттів, треба їх відновити, а також відновити стелі всіх квартир. Тобто очистити оздоблення, яке було раніше, та облаштувати підшивну стелю на металевому каркасі з гіпсокартону, — зазначає Євген Микитченко, виконроб.