НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

На вулиці Малиновського триває поточний ремонт дороги

Featured Video Play Icon

Саме з перехрестя вулиць Шевченка і Малиновського   12 квітня працівники ШБУ-14 розпочали роботи з заміни 3,5 кілометрів асфальтного покриття. Задля того, аби нова дорога витримала навантаження транзитного транспорту, котрий згодом тут буде проходити, конструкцію посилюють. Про це розповів директор цього підприємства Олександр Харчук:

«Треба повністю відремонтувати бордюри, відфрезерувати застаріле покриття товщиною 12 см. Прибрати стару основу, яка через нові навантаження стала не придатною. Тут конструкція дорожнього одягу посилена: піщаний простилаючий шар 20 см, щебенева основа – нижній шар 16 см, а також шар оброблений цементом, крупнозернистий асфальтобетон 10 см та 5 см дрібнозернистий асфальтобетон».

Вже багато років дорога для транзитного транспорту потребувала ремонту, адже раніше вона була розраховані на вантаж вагою 6 тонн, та на сьогоднішній день – вже 11 з половиною. Наразі основною метою є перенаправити великі вантажні машини на околиці міста. Начальник управління ЖКГ ЧМР Ярослав Куц розповів задля чого реалізується такий проект:

«Щоб той, хто в’їжджає з боку Гомеля, з боку проспекту Миру на перехресті Кільцевої – Першого травня   повертав ліворуч, їхав через Олександрівську, через Малиновського, виходив на коло Шевченка-Маліновського і їхав на Новгород-Сіверський».

У новому спальному мікрорайоні Чернігова в межах вулиць Бєлова – Кільцева вдасться обмежити рух великогабаритного транспорту. Цьогоріч на ремонт доріг наше місто отримало з державного дорожнього фонду 100 млн. грн. Кошти використають саме на поточний ремонт вулиць Кільцевої, 1-го Травня, Олександрівської та Малиновського.