ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

На вулиці Любецькій розпочали фінальне асфальтування: коли відкриють рух?

Featured Video Play Icon

У Чернігові розпочали фінальний етап відновлення дорожнього покриття на вулиці Любецькій, а саме асфальтування ділянки від Ріпкінської до Широкої. Як повідомив начальник КП “АТП-2528” Руслан Волок, орієнтовна дата відкриття руху всією вулицею – 27 травня. Нагадаємо, ремонт Любецької є одним із найбільших проєктів з реконструкції мереж та заміни дорожнього покриття в місті за час широкої війни. Роботи стартували ще в березні 2023-го і виконувалися поетапно на трьох відрізках. Першочергово реконструювали водогін, труби якого зазнали корозії та руйнувань через тривалу експлуатацію, а це близько 60 років. Виконання робіт дало змогу забезпечити стабільне водопостачання до значної частини Новозаводського району. Як тільки дозволили погодні умови комунальники перейшли до фінальної стадії робіт – асфальтування. Головне завдання – якомога швидше запустити повноцінний рух транспорту однією з найбільш навантажених вулиць Чернігова.

Ми планували Любецьку почати асфальтування в понеділок, але оскільки погодні умови нас трішки підвели, то з сьогоднішнього дня, з вівторка, ми вже кладемо досить швидко, задача на цьому тижні закінчити. Може десь якісь ще легенькі роботи, щоб в понеділок масово поїхав автотранспорт по даній вулиці по Любецькій, – повідомив начальник КП “АТП-2528” Руслан Волок.

Окрім того, уже наступного тижня розпочнуть ремонт дороги на вулиці Івана Мазепи. Магістраль є важливою логістичною розв’язкою і на деяких її ділянках стан дорожнього покриття критичний. Роботи планували розпочати значно раніше, але через скаргу одного з підприємств, що не виграло тендер, до антимонопольного комітету їх довелося вимушено відтермінувати.

Антимонопольний комітет до нас дослухався, до наших заперечень, що там порушень ніяких немає і відмовив тому підприємству в скарзі, – сказав Руслан Волок.

Сьогодні-завтра ми чекаємо від поліції схему дорожнього руху, вона в них на погодженні, тому що там частина буде перекриватися. Як тільки вона у нас буде готова, ми готові вже розпочинати бордюри робити. Ну і перше, те, що ми хочемо перекрити – зрізати той шар асфальту з мосту і переложити. Це, я думаю, досить швидко. Якщо погода не підведе, то, я думаю, за 3-5 днів це зробимо, – підкреслив начальник КП “АТП-2528”.

Загалом, комунальники КП «АТП-2528» продовжують поточний та ямковий ремонт у Чернігові. Роботи виконуються згідно графіку, його можна знайти в інтернеті або на сайті підприємства. Додамо, з урахуванням обмеженого бюджету та акценту на підтримку Збройних Сил України місто планує відновити якомога більше доріг для зручності мешканців та безпеки всіх учасників дорожнього руху. На 2024 рік заплановано ремонт понад 250 вулиць та провулків.