Факт-новини: оперативні сюжети

На Валу розпочали ремонт гарматної алеї

Featured Video Play Icon

На Валу біля відомих чернігівських гармат знімають стару бруківку. Тут розпочалися підготовчі роботи до другої черги ремонту стародавнього Дитинця. Управління ЖКГ міської ради провело тендер на реконструкцію, днями визначився переможець – підрядна організація «УТБ-інженіринг», яка з 22 червня і приступить до виконання робіт.

Під час капітального ремонту планують повністю оновити та осучаснити алею. Ремонт гарматної алеї коштуватиме близько 67 мільйонів гривень. Фінансуватися роботи мають за рахунок державного бюджету, принаймні, каже головний комунальник Чернігова Ярослав Куц, є сподівання, що проект Дитинця попаде у програму «Велика реставрація». У разі ж, якщо належне фінансування не надійде, місту доведеться проводити реконструкції за власні кошти.

Завершити всі роботи з ремонту гарматної алеї планують до 10 серпня. Загалом же проект реконструкції Дитинця складається з 4-ох черг, вартість яких сумарно становить 288 мільонів гривень. Першу чергу – нижня частина Валу – майже завершили, друга – реконструкція гарматної алеї, на третій ремонтуватимуть зону, що біля соборів, четверта – передбачає ремонт від соборів до пам’ятника Тарасу Шевченка.

Останні черги реконструкції цьогоріч не проводитимуть, вірогідніше, при наявності фінансування, реалізацію розпочнуть у 2022-му.