Новини

На що звернути увагу при виборі шафи-купе в спальню

Спальня – це кімната затишку, спокою та гармонії, які мають прослідковуватися у всьому. Тут важливі правильна розстановка меблів і порядок речей, тому шафа є неодмінною складовою обстановки. Вона повинна бути компактною і одночасно місткою, при цьому не варто забувати про естетичні показники. Ринок меблів досить різноманітний, але найпопулярнішою моделлю завжди залишається шафа-купе – сучасний предмет інтер’єру з різними конструктивними рішеннями.

Шафа-купе для спальні – естетика та практичність

Шафи-купе уже давно стали невід’ємним елементом у дизайні спальні з огляду на продумане виконання та привабливий зовнішній вигляд. Щоб це довести, просто розгляньте їх переваги:

  • відрізняються ергономічністю, заощаджують корисний простір;
  • дозволяють зберігати одяг та інші речі у великій кількості;
  • вигідно доповнюють інтер’єр;
  • представлені в різних варіаціях зовнішнього оформлення.

Крім того, це достатньо місткі меблі, і по ціні шафа-купе буде вигіднішою, ніж, наприклад, стінка-гірка.

Види шаф-купе та варіанти для спальні

Різноманітність меблів в плані оброблення, внутрішнього наповнення та типу конструкції часто ускладнює вибір. Варіантом може стати шафа-купе тридверна і навіть кутова модель – все залежить від параметрів кімнати. Крім того, існує класифікація шаф і за багатьма іншими критеріями:

  1. Корпусні. Найпопулярніший тип виробу з розсувними дверцятами – їх встановлюють безпосередньо до стіни.
  2. Вбудовані. Передбачають розміщення у спеціальній ніші, відрізняються відсутністю бічних та задніх стінок.
  3. З навісною системою розсування. Вимагають наявності корпусу, оскільки напрямна з коліщатками передбачена вгорі шафи і повинна витримувати вагу дверей.
  4. Закриті. Забезпечують зберігання дверей за зачиненими полотнами, тим самим підтримуючи цілісність інтер’єрної концепції.
  5. Комбіновані. Можуть доповнюватися відкритими нішами та полицями, які розташовуються з обох боків або в центрі конструкції.

Крім того, виробниками передбачені одно- та двосекційні меблі. У першому випадку внутрішнє наповнення є цільною конструкцією, обладнаною полицями та простором для вішалок. Дві окремі секції, як правило, передбачені в шафах з трьома та більше розсувними полотнами.

Вибір шафи-купе: на що звернути увагу

Якщо ви визначилися з типом меблів, можна приступати до вибору моделі за іншими характеристиками. Насамперед слід вибирати шафу за розмірами. Цей показник залежатиме від планування кімнати та її параметрів. Виробники пропонують готові шафи-купе, габарити яких оптимально підібрані, виходячи з вимог практичності в експлуатації. Зробити вибір серед величезної варіації моделей завжди можна, якщо підійти до цього креативно, не забуваючи про функціональність та раціональне використання простору.