НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

На пенсію за віком у 60 років

Featured Video Play Icon

З 1 квітня 2021 року жінки в Україні на пенсію за віком зможуть піти  у  60 років. Це останнє підвищення, яке передбачалося  згідно з чинним законодавством  ухваленим ще у 2011 році. Щороку пенсійний вік для жінок збільшувався на пів року. Повідомляється також, що страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, також поступово буде збільшуватися,  у 2021 році він становить 28 років. Галина Григорівна на пенсії  уже 33 роки. Згадує,танцювала у балеті Чернігівської філармонії і пішла на заслужений відпочинок як акторка у 42 роки.

До 60 років жінка може працювати, якщо є де і здоров`я дозволяє, вважає пані Галина. А для неї – прогулянки на алеї  уже в радість. Згідно з чинним законодавством щорічно вимоги щодо страхового стажу для жінок в Україні зростатимуть на один рік,  у 2028 році необхідний мінімум  становитиме  уже 35 років. Більшість із опитаних чернігівських жінок молодого віку про пенсію не задумуються і розраховують  лише на себе. А от працювати до 60 років , якщо є де і здоров`я дозволяє, не проти.

Щодо позитивної новини, пенсії, обчислені залежно від зарплати та стажу, з 1 березня для 8 мільйонів українців зростуть на 11%, у середньому на  300 грн. відповідний перерахунок уже проводиться, повідомляють в обласному управлінні Пенсійного фонду України.