НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

На кордоні все спокійно?

Featured Video Play Icon

Станом на 7 квітня змін в обстановці на державному кордоні України у межах Чернігівщини не відбулося. Ситуація стабільна і контрольована. Державна прикордонна служба України залучає достатню кількість сил і засобів, аби забезпечити належний захист кордону,  – повідомила прессекретарка Чернігівського прикордонного загону Галина Шеховцева.

 У той же час офіційні заяви  Міністерства оборони України щодо дислокації військ Російської Федерації поблизу українського кордону додали напруги у суспільстві.

  • Всі ми дивимось телевізор, чуємо виступ відповідальних керівників  Міноборони. Чернігів – прикордонне місто. Може треба якось попрацювати  хоча б з керівним складом , міськими головами. Півтори години тихим ходом до Чернігова. . Треба скоординувати усіх керівників і бізнес – структури. Які наші дії у разі отримання подібної інформації, – підкреслив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Як повідомив заступник  обласного військового комісара Вадим Лільчицький система територіальної оборони в регіоні уже  відпрацьована. У разі потреби  буде оперативно розгорнута 119 окрема бригада територіальної оборони.

Перший досвід  у створенні  територіальної оборони на Чернігівщині отримали   у 2014 році. Тоді довелося створювати  власні  13 та 41 тербатальйони. Сьогодні зовсім інша ситуація і зовсім інший рівень Збройних Сил України, – каже заступник обласного  військового комісара Вадим Лільчицький.