Факт-новини: оперативні сюжети

На Гончій зносять небезпечні сараї

Featured Video Play Icon

На прибудинковій території , що по вулиці Гонча, 50  з самого ранку працює  спецтехніка. Тут розпочали демонтаж  старих  занедбаних  сараїв,  які знаходяться в край аварійному стані та без належної документації. Небезпечні дерев’яні конструкції  протягом багатьох років заважають  мешканцям сусідніх будинків. Адже тут розташовується  дитячий майданчик, де щодня граються діти.  Хиткі споруди становлять загрозу , адже будь-якої миті можуть травмувати дитину, або взагалі  призвести до трагічних наслідків. До того ж, у сараях та біля них  багато скла, цвяхів і всілякого антисанітарійного  мотлоху, – скаржаться місцеві мешканці.

Людмила Цибал  мешкає  якраз напроти  сараїв. Вже тривалий час жінка переймається даними спорудами, адже сама має онуку і знає,  яка небезпека спіткає  дітей біля цих розвалених будівель.  Неодноразово  писала вона листи до різних інстанцій  з проханням допомогти вирішити питання і знести ці споруди. Та все було марним, доки одного разу жінка не звернулася  до Муніципальної варти.

Мешканці радіють , що нарешті їх почули. До останнього люди  не вірили у допомогу , адже не  минуло і двох тижнів,  як збиралися  у дворі будинку з  представниками Муніципальної варти  обговорювати болюче питання , а вже сьогодні – майже готовий результат.

На звернення громадян цих будинків муніципали  зреагували миттєво. За словами начальника  КП «Муніципальна варта» Віталія Хрустицького, питанням благоустрою після завершення демонтажу,  займатимуться комунальне підприємство  «Деснянське»  і ОЖБК. Демонтажу на цій ділянці  підлягають близько 15 сараїв. За два дні роботи обіцяють завершити. Все сміття мають вивезти на полігон твердих побутових відходів і повністю очистити цю територію.