Новини

На Чернігівщині затримали торговців зброєю та наркотиками

Чернігівські прикордонники разом з поліцейськими провели ряд санкціонованих обшуків в домоволодінні, господарських будівлях та транспортних засобах в м. Чернігові у фігуранта кримінального провадження.

Про це повідомляє Північний кордон.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру військовому рф, який знущався над мешканцями Ягідного

У результаті проведених слідчих дій було вилучено: 2 кілограми рослинної речовини, схожої на канабіс, 15 грамів кристалоподібної речовини, схожої на солі «Альфа-PVP», також гранатометний постріл «ВОГ» з вибуховою речовиною, порохові заряди до РПГ, два автомати з магазинами, гвинтівку «Мосіна», гладкоствольну мисливську рушницю, 7 саморобних глушників, п’ять гранат із запалами та понад 700 набоїв різного калібру.

Все це поліцейські направили до експертно-криміналістичного центру МВС для проведення відповідних експертиз.

Нині тривають досудові розслідування за ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, в особливо великих розмірах). Санкція статті передбачає покарання – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фігуранта кримінального провадження затримано відповідно до ст. 208 КПК України.