Новини

На Чернігівщині затримали чоловіка, який проник у будинок і напав на господаря

До Прилуцького райвідділу поліції 6 лютого звернувся 36-річний місцевий житель. Чоловік повідомив, що вночі незнайомець вибив двері в його оселі та проник всередину. Зловмисник завдав заявнику тілесних ушкоджень, викрав речі домашнього вжитку і втік.

Як повідомили у поліції Чернігівської області, правоохоронці опитали потерпілого та його сусідів, вилучили низку речових доказів.

Читайте також: Поцупила майже 400 тисяч гривень: на Чернігівщині затримали дівчину, яка обікрала родичку

Слідчий під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури розпочав кримінальне провадження за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій).

Проаналізувавши отриману інформацію, менше ніж за годину поліцейські встановили особу, яка може бути причетна до розбою. Це 38-річний місцевий мешканець. Поліцейські вилучили у зловмисника викрадені речі потерпілого.

Поліція затримала чоловіка у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За вчинення розбою в умовах воєнного стану затриманому загрожує посилена відповідальність – до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі слідство готує повідомлення про підозру та вирішує питання обрання чолову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування.