Новини

На Чернігівщині затримали чоловіка, який вкрав у пенсіонерки сумку з грошима та документами

Менше години знадобилося співробітникам Ічнянського відділення поліції, аби встановили особу чоловіка, який на вулиці викрав у 65-річної ічнянки сумку з особистими речами. Частину викрадених речей поліцейські вилучили.

Про це повідомили у поліції області.

Читайте також: На Чернігівщині судитимуть військового посадовця, який продав комерсантам комплектуючі до бронетехніки

Зранку 24 січня до поліції звернулася місцева жителька із заявою про крадіжку. Заявниця розповіла, що поки вона відволіклася, невідомий біля аптеки викрав її сумку з документами, грошима та мобільним телефон.

Для документування та встановлення обставин події на місце прибула слідчо-оперативну групу та співробітники кримінальної поліції.

В ході оперативно-розшукових заходів та за допомогою камер відеоспостереження поліцейські встановили, що до злочину причетний раніше судимий 38-річний житель Ічнянської громади.

Поліцейські затримали чоловіка у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Мобільний телефон потерпілої в нього вилучено. Решту викрадених речей поліцейські виявили у місцевому парку, які зловмисник залишив після скоєння злочину.

За цим фактом слідчий поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури розслідує кримінальне провадження за частиною 4 статі 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану). Покарання згідно з нею — від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.