Новини

На Чернігівщині затримали батька, який викрав дитину і хотів вивезти її за кордон

Поліцейські відділу міграційної поліції області спільно з оперативними співробітниками чернігівського прикордонного загону 10 листопада затримали мешканця Запоріжжя, який намагався незаконно переправити свою малолітню дочку за кордон.

За інформацією поліції Чернігівської області, мешканець Запоріжжя забрав без згоди своєї колишньої дружини спільну 9-річну дочку та намагався вивезти її до однієї з сусідніх країн. Спочатку він планував незаконно перетнути кордон у Чернігівській області та одразу ж потрапив у поле зору поліцейських. Після цього громадянин разом з дитиною здійснив спробу перетнути кордон на Сумщині, запропонувавши прикордонникам хабар у сумі 200 доларів США. За цим фактом колеги з Сумщини відкрили кримінальне провадження.

Нині дитина знаходиться з матір’ю.

Наразі вирішується питання про оголошення мешканцю Запоріжжя про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), що карається позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.