Новини

Майже 1,8 мільярди гривень отримали бюджети Чернігівщини у листопаді

У листопаді поточного року платниками податків Чернігівської області сплачено до бюджетів усіх рівнів майже 1,8 млрд грн податків та зборів. Це на 27,6 % більше, ніж у листопаді минулого року. До попереднього місяця надходження зросли на 15,8 % (242,7 млн грн). Про це повідомили у ГУ ДПС у Чернігівській області.

Читайте також: Безробітних на Чернігівщині втричі більше, ніж вакансій

До державного бюджету спрямовано 798 млн грн. Перевищено факт листопада 2021 року на 14,5 %.

До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено 977 млн грн податків та зборів У порівнянні з листопадом 2021 року надходження збільшились на 40,7 %, внаслідок чого територіальні громади та обласний бюджет отримали фінансові ресурси для реалізації своїх повноважень та розвитку територій.

Основну суму доходів місцевого бюджету сформовано за рахунок податку на доходи фізичних осіб, якого сплачено 733 млн грн. Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у листопаді сплачено 958 млн грн, чим забезпечено приріст надходжень порівняно з минулорічними на 77 %. У ДПС зазначають, що сплата податкових зобов’язань своєчасно та в повному обсязі сприяє підвищенню обороноздатності країни, забезпечує виплату пенсій, зарплат, соціальної допомоги, а також дає можливість спрямувати кошти на відновлення інфраструктури та житлового фонду.