Новини

На Чернігівщині за добу в екосистемах вигоріло понад 100 гектарів

Упродовж минулої доби на території Чернігівщини сталося 22 пожежі в екосистемах. Зокрема, 18 загорянь  – суха трава, 2 – сміття, 1 – настил в лісі та 1 – торф.

Внаслідок людської недбалості вигоріло понад 100 гектарів. Про це повідомили у ГУ ДСНС у Чернігівській області.

Читайте також: Вогнеборці Чернігівщини за добу ліквідували 20 пожеж в екосистемах

Як зазначив Родіон Лігун, начальник Управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Чернігівській області на брифінгу, з початку року на Чернігівщині трапилося 1242 пожежі в екосистемах. Із кінця серпня кількість таких пожеж збільшилася в рази. Основними причинами цих пожеж є необережне поводження з вогнем, або свідоме спалювання сухої рослинності та сміття. Враховуючи суху погоду і сильний вітер, полум’я швидко поширюється на значні площі, спричиняє пожежі житлових будинків, господарських споруд, а також завдає шкоди довкіллю, у вогні травмуються та гинуть люди.

Так, 15 вересня у Ніжинському та Корюківському районах внаслідок трьох пожеж сухої рослинності згоріло 37 будівель різного призначення, три транспортні засоби, 52 тонни кормів, 8 тонн зерна. Площа пройдена вогнем склала понад 80 гектар, – повідомив Родіон Лігун.

Вогнеборці наголошують, що випалювання сухої рослинності є не тільки небезпечним, а й незаконним. На порушників чекають значні штрафи: для громадян – 3060 грн до 6120 грн., для посадових осіб – від 15300 – до 21420 грн. З початку року рятувальники вже склали 874 протоколи.