Новини

Енергетики розповіли, як підірвалися на міні у прикордонні Чернігівщини

Сьогодні, 15 квітня, о 5:50 на міні між селами Вербівка та Аткильня Добрянської ТГ підірвалася машина оперативно-виїзної бригади Ріпкинської дільниці Чернігівського РЕМ. На щастя, електромонтер-водій Володимир Фещенко та електромонтер Максим Чередниченко – залишились живими. Від сьогодні цей день без перебільшення стане їхнім другим днем народження.

Про це розповіла пресслужба АТ «Чернігівобленерго».

Читайте також: Поліція розповіла подробиці підриву автівки з енергетиками в Чернігівському районі

Внаслідок несприятливих погодних умов (дощ, шквальний вітер) ввечері 14 квітня у північно-західній частині області відключилося одразу кілька повітряних ліній. Оперативно-виїзна бригада Ріпкинської дільниці виїхала на усунення пошкоджень. Так, о 4:41 вона була направлена на огляд повітряної лінії неподалік Вербівки, від якої живиться 151 домогосподарство, а о 5:54 електромонтер Максим Чередниченко повідомив диспетчеру, що разом із колегою вони підірвалися на міні, – зазначили в «Чернігівобленерго».

Ми навіть не зрозуміли, як це сталося, – розводить руками Володимир Фещенко. – Їхали повз лінію, як раптом ліве заднє колесо неначе потрапило в яму. Максим крикнув: «Міна!» Потім наше авто перевернулося.

Машина лежала на правому боку. Я опинився внизу, Володимир привалив мене зверху, – згадує Максим Чередниченко. – Почав його звати, та він не відповідав. Я обережно виліз через вікно і почав термосити товариша рукою. Володимир заворушився, тоді я подав йому руку і допоміг вибратися з машини. Часу було обмаль, вона горіла.

Енергетики вибралися вчасно, бо за лічені хвилини від їхньої «Toyota Hilux» залишилася лише купа обгорілих решток. Хлопці відійшли на безпечну відстань і зателефонували диспетчеру, який одразу ж викликав їм швидку допомогу і повідомив керівництву компанії, що сталося.

Як зазначили в Чернігівобленерго, у Володимира Фещенка – мінно-вибухова травма, закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, закрита травма шийного відділу хребта та посічення м’яких тканин обличчя, у Максима Чередниченка – мінно-вибухова травма, закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку та садна голови. Зараз обоє перебувають у лікарні.