НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

На Чернігівщині вшанували пам’ять Героя України Євгена Лоскота

Featured Video Play Icon

Пам’ять загиблого героя України Євгена Лоскота вшанували у вівторок у селищі міського типу Десна, де він похований. В центрі творчості дітей та юнацтва зібралися місцеві мешканці, військові та мати Євгена Ксенія.

Євген Лоскот був капітаном першої окремої танкової бригади. 7 вересня 2014 року він разом з побратимами на БМП атакував скупчення техніки та автомобілів супротивника. Під час відступу українську машину підбив ворожий танк. Екіпаж встиг покинути БМП і розділився. Євген Лоскот вирушив у бік позицій батальйону “Айдар”, але його видали місцеві. Поранений капітан прийняв свій останній бій біля села Весела Гора на Луганщині.

У Євгена Лоскота залишилася також дружина Тетяна та син Тарас. 7 вересня вони вирушили до Києва, аби взяти участь у ранковому церемоніалі вшанування загиблих захисників України, який традиційно щодня проводиться на території Міністерства Оборони. За допомогою телемосту подію транслювали і в містечко Десна.

Тарас Лоскот наразі навчається у 7 класі в Десні. Його наставники кажуть – патріотизм та відповідальність його батька сповна передалися сину.

Через майже три роки після загибелі Євген Лоскот був нагороджений званням Героя України – за виняткову мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.