Факт-новини: оперативні сюжети

Мистецький подарунок від “Слов’ян”

Featured Video Play Icon

Майже 30 років чернігівці відвідують концерти театру танцю “Слов’яни”. Знаний колектив Міського палацу культури вкотре запросив колег по сцені та своїх шанувальників на свято танцю та пісні. Попри війну “Слов’яни” продовжують цю традицію.

Щороку ми проводимо звітний концерт нашого колективу, щоб залучити молодь, популяризувати наш український фольклор і український танець, – говорить Дар’я Висоцька, учасниця театру танцю “Слов’яни”.

Для участі у великій програмі “Наша земля-Україна”, яка налічувала понад 30 концертних номерів, були запрошені відомі артисти, ансамблі та провідні творчі колективи міста.

Колективи, які присутні сьогодні на нашому концерті – це наші друзі. Ми з ними дуже давно співпрацюємо. Виступали у філармонії. Нас запрошують на концерти. Ми запрошуємо їх на наші концерти, – каже Єва Дондік, учасниця театру танцю “Слов’яни”.

Серед гостей був Академічний народний хор філармонійного центру, з яким засновників “Слов’ян”, подружжя Дядечків пов’язують роки праці.

Вони наші артисти балету. Давні друзі. Дуже хороші, – наголошує Світлана Підгайна, хормейстерка Академічного народного хору.

Глядачів “Слов’яни” завжди радують розмаїттям танців та оригінальними постановками. Керівниця Марина Дядечко запропонувала своїм колегам з народного хору відродити на сцені Палацу культури кантату Анатолія Пашкевича “Чернігівські дзвони”.

Сьогодні я їм бажаю виступу гарного. Щоб все у нас склалося разом. Наш оркестр і хор, і наші “Слов’яни”. Бажаю цьому юному колективу процвітання, високих нагород, – каже Світлана Підгайна.

У концерті брали участь усі вікові групи “Слов’ян”. Для старших дівчат це був не просто звітний концерт, а прощальний виступ. Щороку колектив випускає учнів, які далі продовжують улюблену справу.

Ми прийшли до колективу “Слов’яни”, доньці було 4,5 роки. І по сей день ми займаємось. Зараз моїй Анастасії 19 буде. Дуже вдячна колективу “Слов’яни”, керівникам, Марині Ігорівні, – говорить Олена, мама учасниці театру танцю “Слов’яни”.

Сучасне покоління “слов’ян” у цей складний час не розгубило майстерності. Своїми успіхами артисти зберігають та примножують славні традиції чернігівської танцювальної школи.