Новини

Муніципальна варта звертається до підприємців

В 2020 році була затверджена “Концепція оформлення зовнішніх фасадів будинків з об’єктами громадського призначення”.

Цією концепцією визначений дизайн-код Чернігова. Мета розробленого дизайн-коду — усі представники бізнесу повинні уніфікувати види, матеріали, стилі й розміри вивісок та інформаційних табличок, місця їх розміщення.

В результаті — покращиться зовнішній вигляд фасадів будинків/вулиць і збільшиться привабливість міста для містян і гостей. Зовнішній вигляд фасадів на яких розміщуються рекламні вивіски та інформаційні таблички обов’язково повинний бути погоджений з управлінням архітектури та містобудування (вул. Коцюбинського, 82).

Муніципальною вартою перевіряється наявність погоджених паспортів фасадів. В разі їх відсутності — складається припис, надається час для погодження та приведення фасаду у відповідність. Якщо підприємець не погодив паспорт фасаду та не привів фасад у відповідність, на нього можуть скласти адміністративний протокол та накласти штраф у розмірі від 340 гривень до 1360 гривень.

Потім, за рішенням виконкому, комунальники за кошт міста демонтують рекламу, вивіски або таблички. Після цього підприємець має відшкодувати місту ці гроші.

* Рішення виконкому від 2 вересня 2020 року № 376 “Про затвердження Концепції оформлення зовнішніх фасадів будинків з об’єктами громадського призначення на території м. Чернігова” https://bit.ly/2V7F4h4

** Концепція оформлення зовнішніх фасадів будинків з об’єктами громадського призначення на території м. Чернігова https://bit.ly/3t6LycO