ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Можливості ШІ та EdPro для освіти: як вчителі Чернігова вдосконалюють діджитал-навички

Featured Video Play Icon

Не фарбою єдиною. Школи та вчителі готуються до нового навчального року. На базі Чернігівського ліцею № 1 вже шість місяців працює освітній центр для педагогів – «Вулик». Зазначимо, на сьогодні це єдиний в Україні простір для підвищення кваліфікації освітян та вдосконалення діджитал-навичкок, створений у межах пілотного проєкту «Цифрові освітні центри». Реалізували його за підтримки партнерської фундації «Google for Education», благодійного фонду «SavED» та агенції CFC Big Ideas.

Зважаючи на виклики сьогодення, зважаючи на те, що цифрові технології дуже сильно розвиваються і на сьогодні дуже важливо їх правильно використовувати в повному обсязі в освітньому процесі, то тренінги з підвищення і цифрової грамотності, і використання Google-інструментів не тільки в дистанційному навчанні, а й в очному навчанні направлені на підвищення майстерності і вмінь вчителів, – розповів начальник управління освіти ЧМР Василь Білогура.

І хоча відпустка в освітян ще триває, це не заважає їм відвідувати тренінги та прокачувати вміння. Зокрема, цього разу у «Вулику» педагоги дізналися про мікронавчання та можливості EdPro для освіти. 

Навчатися якісно, навчатися по перевіреним джерелам – це дуже важливо. Вчитель – це джерело інформації. І дуже важливо, щоб вчитель думав, аналізував, критично підходив до підбору матеріалу, – зазначила тренерка проєкту Оксана Коваленко.

На заході вчителі ознайомилися із можливостями штучного інтелекту, довідалися, де знайти якісний контент для уроку та як використовувати електронні освітні ресурси, навіть без доступу до інтернету.

Дуже багато нового, і кожен вчитель має знайомитись із цими новинками, щоб учням було не сумно на уроках, що вони могли працювати із задоволенням, і вчителі могли бути з учнями на одній хвилі, – зауважила , тренерка проєкту Вікторія Косик.

Учителі мають бути попереду, вони мають бути цікавими для дітей. І не завжди вчитель може сам всьому навчитися, тому що у нас зараз обсяги інформації навколо такі, що охопити одній людині це неможливо. А от такі тренінги, коли ми бачимо теми, коли ми бачимо спікера, вони дають змогу зорієнтуватися і, відповідно, брати для себе цікаве і навчитися саме тому, що зараз таке най-най, – підкреслила учасниця тренінгу Олександра Бугайова.

Ознайомитися із тематикою та програмою наступних тренінгів, а також зареєструватися для їх безоплатного проходження, вчителі освітніх закладів Чернігова можуть на офіційних сторінках проєкту.