Факт-новини: оперативні сюжети

Міжнародний День сім’ї: як прививають любов та сімейні цінності у чернігівській родині

Featured Video Play Icon

-Ми встаємо з чоловіком о 6-й ранку, ми з ним молимося, п’ємо каву. Це наш такий ритуал щоденний. І о 7-й ранку ми будимо дітей, – розповіла мама-вихователька дитячого будинку сімейного типу Оксана Тимофеєва.

Саме так починається день у родині Тимофеєвих. Мама Оксана й тато Андрій виховують 13-х дітей, лише четверо з яких – рідні по крові. Розповідають: доля звела усіх під одним дахом через різні життєві обставини, однак для кожного і кожної цей дім став родинним.

Буквально перед війною повномасштабною троє діток до нас прийшли, троє діток вибули, але вони ж вибули з дитячого будинку сімейного типу офіційно, неофіційно вони залишились нашими дітьми. Одна з них з нами так і живе, двоє зараз у Франції, наразі вже працюють, в них вже своє життя, – зазначила Оксана Тимофеєва.

Аби привітати багатодітну родину із Міжнародним днем сім’ї, до оселі Тимофеєвих завітали представники та представниці ГО “Спілка жінок Чернігова”, управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськради й міської організації Червоного Хреста України. Традиція цього свята – обмінюватися теплими словами та подарунками, а тому гості прийшли не з порожніми руками.

-Нам дуже приємно, що Чернігівська міська рада безпосередньо координувала створення цього будинку. І я особисто долучилася створення цього будинку, оформлення, на наших очах з’явилися всі нові дітки. І сьогодні дуже приємно, що ці стіни наповнилися теплом, любов’ю, турботою. Ми бачимо, як родина розвивається, як формуються вже сімейні традиції, – зауважила голова ГО «Спілка жінок Чернігова» Наталія Хольченкова.

Ми давно знаємо цю родину, давно з нею співпрацюємо. На сьогоднішній день ми з задоволенням допомогли цій родині продуктовими наборами, наборами гігієни, ковдрами, рушниками, білизною. Мене дуже вражає сама пані Оксана, те, що вона робить на сьогоднішній день, і те, що відчувають діти в її родині. Ми дуже-дуже задоволені і дуже-дуже хочемо допомогти таким родинам, – сказала голова Чернігівської міської організації товариства Червоного Хреста України Олена Лазаренко.

Найголовніше ж для Тимофеєвих – змалечку прививати дітлахам любов до природи й усього живого, плекати сімейні цінності та передусім бути злагодженою командою. Попри роботу, гуртки, навчання та шалений ритм життя, вони завжди збираються за вечірнім столом – відкладають усі гаджети, аби обмінятися новинами та щиро поспілкуватися. З нами ж Оксана Тимофеєва поділилася маленьким секретом: уже влітку у їхньому будинку  стане на одного вихованця більше.