Факт-новини: оперативні сюжети

Міська школа мистецтв носить ім’я Любомира Боднарука

Featured Video Play Icon

Відтепер Міська школа мистецтв носитиме ім’я почесного громадянина Чернігова – Любомира Боднарука. Таке рішення ухвалили депутати на засіданні 8-ї сесії міської ради. 1 червня хормейстеру, музиканту та педагогу виповнилося б 82 роки. Ім’я Любомира Боднарука присвоєно навчальному мистецькому закладу за ініціативи педагогічного колективу, таке рішення підтримали і батьки учнів, що тут навчаються. У 1996 році Любомир Боднарук заснував камерний хор імені Бортнянського.

Сьогодні колектив широко знаний не лише в Україні, а й за її межами. Серед багаточисленних вихованців Маестро і нинішня директорка школи мистецтв Олена Савченко. У складі камерного хору вона виступала 10 років. «Я співала в хорі Легі 31 школи. Коли була дитиною Любомир Мирославович часто був на наших концертах. І ось та увага до дитячої творчості, ті лагідні мудрі очі. Саме приміщення музичної коли де ми часто виступали зі своїм шкільним хором, ось саме це надихнуло мене, щоб я стала музикантом, поступила на хоровий відділ Чернігівського музичного училища, отримала професію, стала директором школи».

Донька диригента Народна артистка України Жанна Боднарук не пропустила таку знакову для їх родини подію. До Чернігова вона приїхала разом зі своєю мамою Любов’ю Боднарук. На початку 1991 року Любомир Боднарук на базі Чернігівської міської школи мистецтв започаткував хорові класи.

На сьогоднішній день заклад має 30 хормейстерів, 9 філій, які розміщені на територіях загальноосвітніх шкіл міста, та 15 хорових колективів. Таких результатів школа досягла, завдяки почесному громадянину Чернігова, на честь якого і названа ця школа. Присутнім презентували екзаменаційні роботи учнів різних вікових категорій. Вони виконані у напрямках: скульптура, живопис та графіка. Таким чином заклад висвітлює рівень майстерності своїх вихованців.