Новини

Мешканці Чернігівщини стали більше хворіти на грип та ГРВІ

За минулий тиждень до закладів охорони здоров’я звернулося на 6,3% більше осіб, яким встановлено діагноз «ГРВІ», в т.ч. дітей – на 8,5% у порівнянні з попереднім тижнем. Рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на – 14,3% та знаходиться на середньому рівні інтенсивності епідемічного процесу.
Про це повідомили у Чернігівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Читайте також: Готель “Градецький” планують реконструювати під житловий будинок

До лікувальних закладів області госпіталізовано 97 хворих, переважають діти – 52,6%.

З початку епідсезону в області на грип та ГРВІ перехворіло у 2,2 рази менше осіб, ніж за аналогічний період попереднього епідсезону 2021-2022рр., в т.ч. дітей у 1,6 разів.
На минулому тижні перевищення епідемічного рівня захворюваності зареєстровано у Менській міській ТГ Корюківського району, Батуринській, Борзнянській міських, Комарівській, Мринській, Новобасанській сільських громадах Ніжинського району, Коропській та Понорницькій селищних ТГ Новгород-Сіверського району, Варвинській, Ладанській та Линовицькій селищних громадах Прилуцького району, Остерській міській ТГ Чернігівського району.

За інформацією фахівців, у поточному епідсезоні серед циркулюючих вірусів домінує вірус грипу А. У той же час виділяються коронавіруси, віруси грипу В, парагрипу, риновіруси, РС- віруси, метапневмовіруси.
Показник охоплення вакцинацією проти грипу залишається низьким: від початку епідсезону вакциновано 2696 осіб, з них 1702 особи з групи медичного та епідемічного ризику, що становить 4,0 % від загальної кількості цієї групи.