Факт-новини: оперативні сюжети

Меморіальний захід у сквері імені М.Попудренка

Featured Video Play Icon

Меморіальний захід у День пам’яті та примирення продовжився  у сквері імені Попудренка. Біля Братської могили воїнів, що загинули під час визволення Чернігова у роки Другої світової, вшанувати пам’ять жертв війни зібралися  представники влади та громадських організацій, військові та небайдужі чернігівці. Серед них і Світлана Панчукова. Чернігівка прийшла  сюди чи не перша.  8 травня  для неї – особливий день, в який вона завжди згадує свого батька, який  був   партизаном і  загинув  у 1941 році.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять  полеглих героїв-захисників. А після цього поклали квіти до Братської могили воїнів, які полягли в боях за свободу Батьківщини та стел загиблим під час проведення антитерористичної операції і Героям Небесної Сотні.

Друга світова війна за різними оцінками істориків,  забрала  від 50 до 80 мільойнів  людських життів, серед яких понад 10 мільйонів українців. За два роки окупації німецькими каральними органами у Чернігові було страчено майже 53 тисячі  наших земляків, серед яких більшість – мирні жителі.