Факт-новини: оперативні сюжети

Медичні заклади Чернігова відновлюють планову роботу

Featured Video Play Icon

Медичні заклади Чернігова та області змінюють структуру роботи. Згідно з вимогами НСЗУ та обласного управління охорони здоров’я в регіоні зменшується кількість відділень, які відтепер прийматимуть важких пацієнтів з коронавірусом. Медичні заклади будуть розділені за ступенями допомоги в залежності від рівня загрози ковіду.


Якщо раніше у Чернігові пацієнтів з ковідом через день приймали у 1, 2 та 3 міських лікарнях, тепер усіх госпіталізуватимуть лише до інфекційного відділення ЧМЛ №2. Також до цієї лікарні направлятимуть пацієнтів з Куликівського району.


Такі переформатування – наслідок відносної нормалізації ситуації з COVID-19. Так згідно з офіційною статистикою на 6 червня, в області виявлено лише 22 нових випадки. З них у 18 осіб з Чернігова. Госпіталізовано – шестеро, решта лікуються амбулаторно.За минулу добу в регіоні проведено понад 1500 досліджень. У відділі забору проб другої міської лікарні приймають пацієнтів за направленням лікарів з 8.30. Черги тут ми не побачили.
Наразі у місті йде вакцинація працівників, які працюють на так званих стратегічних об’єктах, а також вікових груп. Запрошуються також через смс повідомлення ті, хто записався у додатку ” Дія”.
Медичні заклади регіону поступово повертаються до звичного формату роботи. Але всі планові операції будуть відбуватися лише за умови наявності негативного ПЛР тесту чи цитотесту.