Факт-новини: оперативні сюжети

Майбутній бюджет

Featured Video Play Icon

Проєкт бюджету Чернігова на 2021-й рік представили у четвер на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради. Кошторис вийшов більшим, ніж цьогорічний – наприклад, прогнозується, що власні доходи зростуть на 10 відсотків. А загальний обсяг доходів бюджету міста на наступний рік становитиме 2,9 мільярда гривень.

Найбільшою статтею видатків майбутнього бюджету стала освіта – на неї піде 46 відсотків кошторису. Для порівняння, на другому місці – сфера ЖКГ, на яку спрямують менше 17 відсотків міської казни.

А от бюджет розвитку в 2021 році буде аж у 5 разів меншим, ніж у поточному. Як пояснила Олена Лисенко, начальниця фінансового управління ЧМР, так сталося через скасування сплати забудовниками коштів пайової участі на розвиток інфраструктури населених пунктів.

Майже 7,8 мільйонів гривень з бюджету Чернігова планується витратити на обслуговування боргу громади – здебільшого це обслуговування взятих у попередні роки кредитів.

Загалом, проєкт міського бюджету на 2021 рік вийшов бездефіцитним – його дохідна частина переважає видаткову  більш ніж на  6 мільйонів гривень.