Факт-новини: оперативні сюжети

Масштабна пожежа на Чернігівщині

Featured Video Play Icon

Боротьба з вогнем у лісовому масиві поблизу села Сорокошичі Козелецького району триває.

Третій день триває боротьба з вогнем у лісовому масиві поблизу села Сорокошичі Козелецького району. Як стало відомо на боротьбу з вогнем кинули танки та військові підрозділи. Бо полум’ям охоплені лісові масиви ” Чернігівського військового лісгоспу”.

На ранок 10 квітня масштаб цієї пожежі зріс. Так на 6 годину ранку вогонь пройшовся вже 195 -ма гектарами , з них 28га. охоплено верховою пожежею. Наразі рятувальники намагаються локалізувати осередок та обмежити розповсюдження вогню. До гасіння пожежі залучено 180 працівників та 48 одиниці техніки. Також, задіяні 2 літаки АН-32п спеціального авіаційного загону ДСНС України. Авіацією в осередок вогню здійснено 6 скидів 48 тонн води.

На місці події працює оперативна група У ДСНС України у Чернігівській області на чолі з начальником Управління полковником служби цивільного захисту Романом Гордовим. Повідомляють в управлінні ДСНС Чернігівської області.

Загалом масштаб пожеж , якими наразі охоплена Чернігівщина вражає. Більшість із них – результат людської безвідповідальності.  В додаток до цих фактів , як повідомили в департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА , 9 квітня пізно ввечері хтось підпалив дерев’яний міст через річку Остер. Вогнем знищено прольотні конструкції на площі 34 кв. м.