Факт-новини: оперативні сюжети

Маркетингова стратегія: яким бачать Чернігів туристи і гості міста?

Featured Video Play Icon

У Чернігові презентували результати опитування туристів та гостей міста. Так, у рамках розробки маркетингової стратегії, студенти “Чернігівської політехніки” під керівництвом викладачів зібрали 500 анкет.

За результатами анкетування, більше 60% опитаних туристів збираються відвідати Чернігів ще раз, а 68% – порадять його своїм знайомим. Не сподобалося гостям міста те, що у Чернігові після 22-ї години настає тиша, на вулицях недостатня кількість вбиралень, парковок, мало розваг. Аби допомогти в розробці маркетингової стратегії, яку планують реалізувати впродовж 5 років, вкотре до Чернігова приїхала стратегиня зі Львова Галина Малець.

Окрім анкетування, для розробки маркетингової стратегії, її туристичної складової також збирали різні фокус-групи.

На основі цих даних, до початку наступного туристичного сезону, планують розробити єдиний програмний документ про маркетингову стратегію міста, в якому будуть сформульовані місія, візія та основні напрямки розвитку галузі.

За виконану роботу студенти кафедри маркетингу, що брали участь в анкетуванні, отримали подяки. Як і обіцяли, розіграли лотерею для туристів – учасників опитування. Визначили переможців, які отримали сертифікати на поселення в одному з готелів міста та відвідування ресторану. Використати їх можна буде у 2022 році.