НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Мамапікнік у Чернігові згуртував близько 100 молодих чернігівців

Featured Video Play Icon

Яскраво, насичено і змістовно. Мамапікнік минулої суботи в Чернігові згуртував близько сотні молодих чернігівців і фахових спікерів. Біля П’ятницької церкви на зеленій галявині просто неба мами та вагітні жінки отримали важливу інформацію, а діти – цікаве дозвілля.

Марина Забіян за професією журналістка. Дізналася про «Мамапікнік» із соцмереж і завітала сюди із семимісячним Мироном.

“Мамапікнік “влаштовували в рамках культурно – просвітницького проєкту «СhAC» і цього разу приурочили до Всесвітнього тижня грудного вигодовування. Як правильно мамам розпочати і завершити цей процес, як підготуватися морально? На ці та інші запитання давала відповідь психологиня Олена Алєйнік. Вона вже втретє взяла участь в такому заході.

Виступи консультантів розділили по локаціях. Дитячий педіатр Любов Фіалковська акцентувала увагу на важливості щеплення від ковіду вагітних та годуючих мам, а також на особливостях догляду за новонародженими.

Серед спікерів цього разу були й фахівці з психічного здоров’я дітей та стилісти. Вони розповідали мамам, як правильно вийти з післяпологової депресії та як завжди мати гарний вигляд.

Партнери просвітницького проєкту підготували шоу мильних бульбашок та різноманітні майстер – класи для дітей. На імпровізованій сцені скверу імені Б. Хмельницього пройшли і змагання з брейкдансу. Танці мали благодійну складову – тут влаштували збір коштів для лікування Микити Кацалап.

Для молодих батьків організатори провели й «Безбар’єрну екскурсію на колесах». Маршрут проходив через Красну площу до Михайлівської церкви.

У програмі заходу – фотозони, аквагрим, показ мультфільму та кіно просто неба. А пізно ввечері усіх бажаючих запросили на екскурсію Мар’їним гаєм від випускниці Школи амбасадорів.