Факт-новини: оперативні сюжети

Локалізувати загрозу

Featured Video Play Icon

 На які безпрецендентні заходи готові у Чернігові ?

26 березня о 9 ранку розпочнеться пленарне засідання 53 -ї сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання. Через карантинні обмеження воно пройде лише за участі запрошених керівників та осіб. Такі пропозиції озвучили депутати на засіданні погоджувальної ради 16 березня.

У порядку денному близько 20 проектів рішень. При цьому всі вони є технічними і мають бути обговорені на засіданнях постійних комісій , наголосив Владислав Атрошенко.

Крім запланованих проектів рішень , можуть бути і додаткові. Вони стосуватимуться у першу чергу питань економіки та протидії коронавірусу. Перспективи пандемії для Чернігова наразі спрогнозувати дуже важко. Все залежатиме від свідомості кожної людини. Бо якщо недооцінити рівень загрози , наслідки можуть бути не контрольованими, акцентував Владислав Атрошенко. Але схоже, великі бізнес центри , ринки не збираються брати на себе відповідальність за ризики поширення коронавірусу і продовжують працювати у звичному режимі , правда з елементарними методами дезинфекції. Такі факти озвучували на засіданні депутати міської ради і пропонували запровадити більш жорсткі форми відповідальності.

Звучала пропозиція закрити усі заклади громадського харчування та відпочинку ,обмежити чи взагалі зупинити громадські перевезення у межах області. У свою чергу підприємці, які мають намір на час карантину мінімізувати свою роботу , або взагалі , тимчасово її зупинити , просять направити відповідне звернення до Кабміну , аби на цей період вони могли мінімізувати свої податкові навантаження.

Для того аби локалізувати загрозу, яка може через халатність та безвідповідальність людей стати непосильною для медичних закладів регіону та спровокувати трагічні наслідки, на засіданні рекомендували усім підрозділам та депутатам долучитися до підготовки додаткових проектів , які могли б вплинути на ситуацію з КОВІД 2019 в регіоні. На погоджувальній раді затвердили порядок денний 53 -ї сесії, а також проговорили можливі додаткові питання , які там можуть зявитися.