ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Ліквідація наслідків снігопаду у Чернігові коштувала 3 млн гривень

Featured Video Play Icon

Прибирання міста після снігопаду 14 грудня, за попередніми підрахунками, обійшлося бюджету громади у 3 млн гривень. Про це йшлося під час розширеної наради  керівників структурних підрозділів і комунальних підприємств.  Головний інженер КП «АТП 2528» Сергій Стринадко зазначив, що на прибиранні наслідків снігопаду того дня  працювало 13 МАЗів і 11 тракторів, роботу ускладнювали опади, що йшли без упину. Снігу випало 29 см – фактично місячна норма. Тільки на суміш для посипання доріг підприємство витратило 2 млн. гривень. Ще 1 млн –  на пальне для снігоприбиральної техніки та оплату праці людей.

Саме в цей день витратили ми 900 тонн піско-сольової суміші здебільшого посипали нею і 80 тонн солі , солі чому менше, тому що не так працювали, був мороз 15 числа.  На це все ми витратили приблизно 2 млн. гривень. Це 1,200 піско-сольова та 585 тисяч 900 гривень –  це сіль і плюс витрати ще самої техніки, – повідомив  головний інженер КП «АТП 2528» Сергій Стринадко.

В.о. очільника міста Олександр Ломако зазначив, що незважаючи на безперервну роботу комунальників, у місті виникали проблеми з пересуванням транспорту і пішоходів. Одна з причин – деякі багатогабаритні машини застрягали на підйомах та вузьких ділянках. Їх навіть доводилося витягати за допомогою техніки ДСНС.   

– Фури заїхали в місто і там, де на Ялівщині став потік транспорту, це через фуру взагалі. Ну хто пускає фури в такий снігопад в місто і чим думають їхні водії велике питання, – зазначив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Прибирати дороги також заважали припарковані автівки. Крім того, на швидкість та якість прибирання вплинула недостатність техніки на АТП: багато машин знищено ворогом, частина – віддана на потреби ЗСУ.  Крім того, на підприємство прийшли нові працівники, замість мобілізованих, які ще без досвіду  і не знають всієї специфіки роботи та маршрутів. Їм треба більше часу на виконання роботи. 

 – Коли масовий снігопад величезна кількість снігу випала і є зауваження до окремих ділянок здається що недопрацьовує там чи комунальне підприємство чи місцева влада в цілому,  але якщо розібратися то не все так однозначно.

а тепер здогадайтеся, хто найбільше критичних якихось там зауважень чи блогів писав про те, що погано прибирається місто? Ті, що вимагають ці гроші на ЗСУ.  Як називається,  коли людина одночасно хоче і забрати всі гроші на ЗСУ і щоб прибирався дуже швидко і якісно сніг? Ну, не буває цього. Тому це я вважаю більш політичні якісь ігри навіть не речі а ігри, – зауважив Олександр Ломако.

Олександр Ломако подякував всім комунальним службам, підприємцям, ЖЕКам і ОСББ, які працювали під час негоди.