Факт-новини: оперативні сюжети

Лікуємо пацієнтів з COVID-19

Featured Video Play Icon

Перший пацієнт з діагнозом коронавірус  у Чернігівській центральній районній лікарні з`явився у квітні. Пік завантаженості припав на червень. Спеціалізовані бригади привозять до закладу важких хворих з чотирьох районів області. Наразі ситуація тут досить спокійна, – повідомила завідуюча інфекційним відділенням  Іванна Олексієнко.

  •  З квітня по серпень проліковано 26 хворих. На даний момент , один хворий з підтвердженим випадком і ще 2 хворих, ПЛР тест в роботі. Хворий стабільний. Вже йде на одужання, – проінформувала Іванна Олексієнко.

 Працюють тут за протоколами, але до кожного пацієнта підходять індивідуально. За період пандемії не втратили жодного хворого. Не інфікувався також жоден медик у профільному відділенні. ШВЛ не використовували, обходилися звичайною подачею кисню. Хоча випадки були різні. Найважче було у червні. Тоді в інфекційному відділенні було 22 пацієнти із супутніми захворюваннями. Всі вони вже здорові. Як повідомила Іванна Олексієнко, лікування пацієнтів з COVID-19 тут повністю  безкоштовне. Лікарня закупила усі необхідні медикаменти та засоби індивідуального захисту. Також  є сертифіковане американське обладнання для проведення ІФА тестів на коронавірус.

Незважаючи на наявність пакету НСЗУ з лікування хворих на коронавірус, Чернігівська центральна районна лікарня досі не отримала додаткових коштів на підвищені зарплати медикам, які працюють з інфікованими пацієнтами. Доплати проводять за рахунок власних ресурсів лікарні. Щомісяця на це  витрачають близько 600 тисяч гривень, – повідомив головний лікар установи  Дмитро Руденко.