Факт-новини: оперативні сюжети

Лікарня « другої хвилі»

Featured Video Play Icon

Вже найближчим часом у Чернігівській міській лікарні №3 будуть приймати пацієнтів з COVID-19. Це має знизити навантаження на медиків інфекційного відділення Чернігівської міської лікарні №2.

Нагадаємо, відповідне доручення, розвантажити відділення другої інфекційної лікарні, дав Владислав Атрошенко після зустрічі з її медиками. Третя міська  буде лікарнею ” другої хвилі”, але інфекційне відділення у ЧМЛ №2 теж працюватиме з такими пацієнтами, – повідомив начальник профільного управління  Владислав Кухар на нараді. Алгоритм  буде наступним: 4 дні на тиждень пацієнтів з діагнозом коронавірус будуть госпіталізувати до ЧМЛ №3, в інші дні – до ЧМЛ №2.

 Як повідомив Владислав Кухар, у  стаціонарному відділенні другої міської наразі 44  пацієнти. Під ШВЛ- троє. Їх стан важкий.  При цьому медики третьої  лікарні вже готові до роботи з такими хворими.

 Крім цього згідно з розпорядженням  Владислава Атрошенка для чернігівських лікарень вже найближчим часом куплять два автомобіля швидкої допомоги.

– Це важке рішення, оскільки у нас не найкращий бюджетний рік. Але ми розподілили кошти міського бюджету, і вирішили придбати два авто швидкої допомоги, – зазначив Владислав Атрошенко. Тендер на закупівлю автомобілів в управлінні охорони здоров`я ЧМР планують оголосити до кінця тижня.