НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

«Льодовиковий сезон» у Чернігові

Featured Video Play Icon

Упасти, зламати руку чи ногу це – півбіди. Потрапити на прийом до травматолога – це ще одне випробування. У понеділок, 14 грудня, зранку  у  травматологічному відділенні Чернігівської міської лікарні №2 у черзі до півсотні людей. Чекають годинами.

Пані Ірина з переламом у черзі вже  четверту годину. Встигла зробити знімок  і чекає на прийом травматолога. Каже,  тротуаром  йти було неможливо, тому дехто йшов   дорогою, а вона  намагалася ступати по траві. Але і це не врятувало.

І така історія тут у кожного. У травмпункті працює дві бригади, у першу чергу оглядають найбільш важких пацієнтів. Решта терпляче  чекає.

  • Травматологічне відділення заповнене майже повністю. За вихідні госпіталізовано 20 пацієнтів. Зараз госпіталізація продовжується. До травмпункту  звернень більше 200 за вихідні.  Як правило люди з переламами. Це треба зробити знімок, подивитися. А потім ще контрольний  знімок зробити. Близько 40 хвилин на кожного пацієнта, – розповідає завідувач травматологічного відділення ЧМЛ №2 Богдан Рожило.

 Як каже Богдан Рожило, медики до ожеледиці готувалися. З п`ятниці працюють  у дві зміни, у чотири руки. Дмитра госпіталізували у суботу, але до операційної  він ще не потрапив. У чоловіка лікоть та рука у гіпсі, що буде далі ще  не знає.

У відділенні усі травмовані через ожеледицю, каже Богдан Рожило. У більшості перелами середнього ступеню важкості.

 Черга у травматологічному відділенні другої міської  до обіду лише збільшувалася, хоча лікарі працювали без відпочинку.

Стан доріг був значно кращим ніж тротуарів, відмічали люди. Тому   водіям було значно комфортніше ніж пішоходам.  Зупинкові комплекси теж були посипані піском та сіллю, але до них ще треба було дістатися.

До травмпункту другої міської  швидкі та таксі продовжують підвозити пацієнтів.