НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Київстар — медикам і абонентам

Featured Video Play Icon

Епідемія COVID-19 продовжує крокувати світом, і Україну вона, на жаль, не обійшла. Після появи перших пацієнтів з коронавірусом у багатьох лікарнях країни гострим стало питання нестачі медичного обладнання, засобів індивідуального захисту та інших речей, необхідних для лікування та стримування епідемії. На щастя, на допомогу лікарям кинулися і звичайні українці-волонтери, і благодійники від бізнесу. Долучився до доброї справи і найбільший телеком-оператор України – Київстар.

«Великий бізнес не може залишатися осторонь у такі складні для країни та світу часи, — каже президент ПрАТ «Київстар» Олександр Комаров. — Тому «Київстар» виділяє 30 млн. грн. благодійної допомоги на закупівлю обладнання та засобів індивідуального захисту для українських лікарень».

На ці кошти компанія закупить 10 апаратів штучної вентиляції легень і 20 моніторів, що відстежують стан тяжкохворих пацієнтів. Обладнання якісне, вироблене в Німеччині. Його надішлють до семи українських лікарень у різних куточках країни. Меценати впевнені, що обладнання слугуватиме не тільки для боротьби з пандемією, а ще довги роки рятуватиме людські життя.

Ще 30 мільйонів гривень компанія “Киівстар” виділила для своїх абонентів. Медикам нараховують бонусні кошти (їх вже отримали понад 50 тисяч лікарів), в додатку «Київстар ТБ» побільшало безоплатного контенту, а школярам у ньому відкрили доступ до телеканалів, на яких транслюються шкільні уроки в межах проєкту «Всеукраїнська школа онлайн».

Для абонентів, яким 60 і більше років, діє спеціальний тариф без інтернету – «Дзвінки для батьків» за 60 гривень на місяць. Окрім цього, компанія зробила безкоштовними дзвінки на номери державних гарячих ліній і нетарифікований доступ до офіційних інформаційних ресурсів, таких як офіційні сайти МОЗ, Міністерства закордонних справ, Всесвітньої організації охорони здоров’я тощо. Для тих абонентів, які не дуже вправно користуються сучасними смартфонами, “Київстар” створив серію навчальних роликів, де від А до Я роз’яснює нюанси роботи з цими пристроями. Своїм бізнес-клієнтам Київстар допомагає впровадити систему віддаленого офісу для комфортної роботи співробітників з дому.

Підключити та використовувати ці сервіси до кінця карантину можна безкоштовно. Також на період карантину Київстар надав можливість отримання безоплатних консультацій лікарів у додатку «Doctor Online».

Всі користувачі матимуть змогу проконсультуватися в режимі 24/7 із більш ніж шістдесятьма кваліфікованими лікарями й отримати рекомендації щодо лікування, використовуючи чат, відео- або аудіодзвінок.