Факт-новини: оперативні сюжети

Культуру в маси

Featured Video Play Icon

Мистецьку освіту для дорослих тепер викладатимуть у черінгівських музичних школах.

Не тільки діти , але й дорослі відтепер можуть навчатися у музичних та мистецьких школах Чернігова. Чотири комунальних заклади , а це перша та друга музичні , художня та школа мистецтв згідно з рекомендаціями Мінкульту в числі передових міст України і готові працювати з різними віковими категоріями людей. Повідомив керівник профільного управління міської ради Олександр Шевчук.

За інформацією Олександра Шевчука зараз у Чернігові мистецькою освітою охоплено близько семи відсотків мешканців. Але тепер у її здобутті з’явилися нові можливості.Крім цього на часі запровадження певних змін у бібліотечній системі міста. Вони, як у Європі , мають бути не тільки книгозбірнею , а ще й центрами культурного дозвілля та спілкування. При цьому Чернігів надзвичайно багатий своїми талантами та творчими колективами.

Для того аби реалізувати їх потенціал та познайомити більше чернігівців з місцевими талантами Олександр Шевчук пропонує створити відкриті майданчики у мікрорайонах. Мріє придбати для управління автобус для того аби перевозити обладнання та артистів містом. Усі свої креативні ідеї керівник профільного управління озвучив на ранковій нараді у міського голови , більшість із них будуть вивчені та частково реалізовані у Чернігові якщо не цього року , тоді наступного .

За словами Олександра Шевчука, туристична галузь у Чернігові прогресивно розвивається, зростає попит на проведення вікенду саме в нашому місті. Згідно з опитуваннями, яке провело наприкінці минулого року авторитетне інтернет-видання «Зручно тревел», Чернігів увійшов у ТОП-10 міст, які динамічно розвивають туризм.

Сучасна туристична карта міста,щотижневий календар подій та відкрита школа амбасадорів це лише частинка великої роботи , яку за 2019 рік реалізували у Чернігівському інформаційно- туристичному центрі у 2019 році. Доречі , це один із 12 ТІЦІВ , які наразі працюють в Україні.