ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Кухня на колесах від турецьких волонтерів: гарячими обідами годують постраждалих чернігівців

Featured Video Play Icon

Вже кілька днів навпроти другої міської лікарні прямісінько у цьому пересувному трейлері кулінари з Країни півмісяця готують гарячі страви для всіх, хто цього потребує. Вони приїхали до Чернігова в рамках гуманітарної місії AFAD – Директорату з надзвичайних ситуацій Туреччини – і за півроку війни в Україні встигли попрацювати для переселенців у західних регіонах, а також мешканців найбільш постраждалих від російської агресії міст Київщини – Бучі, Ірпеня та Бородянки.

На кухні, спеціально облаштованій у фургоні, волонтери від самого ранку. Комунікаціями їх забезпечує місто. Кажуть, у них є все необхідне для приготування їжі, а тому роблять повноцінно і перше, і друге, та намагаються бути різноманітними.

Меморандумом, який минулого тижня Чернігівська міська рада підписала з турецькою стороною, передбачається, що свої страви волонтери готуватимуть щонайменше протягом місяця, щодня з 10-ої до 17-ої безкоштовно для всіх категорій громадян. Додамо, що гуманітарна місія AFAD як президентство з ліквідації наслідків стихійних лих та надзвичайних ситуацій існує з 2009-го року і є єдиною відповідальною профільною організацією в Туреччині.