Факт-новини: оперативні сюжети

Крамнички, перукарні працюють

Featured Video Play Icon

До звичного режиму роботи повернулася з початку тижня більшість чернігівських магазинів та інших установ, яким Кабмін надав дозвіл працювати. Більше місяця вони або були закриті зовсім, або обходилися торгівлею через інтернет. Тим не менш, ряд обмежень ще зберігається – потрібно носити маски, рукавички, проводити дезінфекцію.

Ми дуже раді працювати, тому що вже всі виснажились, – каже директор КП «Будинок книги»Тетяна Корма.

“Будинку книги” пощастило – в магазині налагоджена інтернет-торгівля і доставка, тому зовсім без роботи його працівники не залишились. Хоча декому довелося піти у відпустку. За словами директора установи, чернігівці під час карантину приділяли чимало уваги творчості та саморозвитку. Зріс попит на пазли, розмальовки, гравюри тощо.

По-справжньому великий ажіотаж спостерігається у чернігівських перукарнях та салонах краси. Якщо без книг чи ресторанів люди ще можуть обійтися, то стригтися треба всім. Навичками робити це самостійно володіє далеко не кожен, тому черги до перукарів розтягнулися від кількох днів до тижня. Варто зазначити, що багато магазинів та установ після відкриття скоротили робочий день. Громадський транспорт все ще працює за обмеженим графіком, і діставатися до роботи та додому можна лише в певні години дня. Тому візит до улюбленої крамниці містянам не варто планувати на пізній вечір.