Новини

КП “Чернігівводоканал” інформує про можливе погіршення якості води у Чернігові

У зв’язку з проблемами в енергетичній системі України, які пов’язані з обстрілами та пошкодженнями об’єктів інфраструктури, почастішали випадки короткочасних  аварійних зупинок насосних станцій водопроводу та підвищувальних насосних станцій на території міста. Про це повідомляє КП “Чернігівводоканал” на сторінці у Facebook.

Як наслідок – виникнення гідроударів, через які можливе короткочасне погіршення якості питної води в мережі, а саме: підвищення її кольоровості та каламутності.

Саме через гідроудари за останні дні суттєво зросла кількість поривів водопровідних мереж міста Чернігова.

Читайте також: У Чернігові відновили пошкоджений житловий будинок на вулиці Тихій

Через те, що переважна більшість водопроводів у місті проходить під проїзною частиною доріг, терміни виконання аварійно-ремонтних робіт суттєво зростають, в тому числі, через потребу в погодженні схеми організації дорожнього руху в місцях проведення аварійно-ремонтних робіт з  Патрульною поліцією Чернігівської області.

На час водопостачання КП “Чернігівводоканал” проводить підвезення питної води до житлових будинків, в яких відсутня питна вода. Але, враховуючи кількість поривів та кількість будинків,  відключених від мереж централізованого водопостачання, терміни підвезення питної води збільшуються.

Також КП “Чернігівводоканал” нагадує про необхідність здійснення запасу питної води на кожну особу у розрахунку на 72 години.

Повідомити про витоки води з мереж можна за цілодобовим номером телефону аварійно-диспетчерської служби КП Чернігівводоканал ☎️0800-50-50-51.