Факт-новини: оперативні сюжети

Кошторис бюджету участі у Чернігові буде більшим

Featured Video Play Icon

Кошти на реалізацію проєктів громадського бюджету у Чернігові на 2021 -2025 роки збільшили з 1% до 3% від обсягу видатків бюджету розвитку спеціального фонду міського кошторису, який  затверджено на поточний рік.  Такі зміни до Програми підтримані на третьому пленарному засідання Чернігівської міської ради 8 скликання. Під час обговорення проєкту пропонували також внести зміни  до діючого Положення про Бюджет участі.

З  міського бюджету виділялися кошти на цей проєкт неодноразово, практично кожного року. Завжди, коли зверталися ініціатори цього чудового проєкту, ми його підтримували.

Зараз ми плануємо переформатувати Положення – для того, щоб враховувалися й інші напрямки діяльності, а для  закладів освіти окремо виділити якусь частину, – сказав секретар міської ради Олександр Ломако.

Олександр Ломако запропонував депутатам долучитися до  складу робочої групи  та зазначив, що в оновленому Положенні  врахують усі слушні пропозиції.  У рамках цієї програми відтепер щороку  виділятимуть 100 тисяч  гривень на інформаційну компанію та висвітлення заходів з  реалізації проєкту.

Нагадаємо, що Програма реалізації бюджету участі у Чернігові діє вже шість років. У 2020 році за кошти Бюджету участі у Чернігові реалізують 13 малих (до 300 тис.грн.) та 13 великих (до  1,5 млн. грн.) проєктів.